14. sep. 2012

Bjørnen sover...

Bjørnen sover, bjørnen sover
i sitt lune hi
Den er ikke farlig
bare man går varlig
Bjørnen sover, bjørnen sover
i sitt lune hi


Her går det i dyre lyder og forestillinger om dagen. Gjerne brølende løver! Det brølende dyret som er oss geografisk nærmest må være de selskapssyke bjørnene i Øst- Finnmark. Bjørnen i bloggen er av et mildt lynne og varmende slag. Varmen kommer fra Dales Royal Alpakka og skal varme en 6-åring gjennom vinteren.

Tantegutten hadde bursdag i slutten av august, men det var først siste uka før bursdagen tanten kom på at det kunne hende det trengtes noe ull til garderoben?? En kontroll med moren kunne bekrefte at varm genser manglet, genseren fra ifjor var blitt altfor kort i ermer og bol. Det var kveld og klart for avreise neste dag for mitt vedkommende så her kom virkelig oppskriftssamling og garnlager til nytte!!            

Genseren er orginalt strikket i to farger, ermer og bol hver for seg, og sydd sammen etterpå. I min ensfargede variant har jeg satt ermene innpå pinnene med bol og laga en litt bred raglan. Jeg har også strikka de to radene på hver side av flettene i mønsteret vridd rett, de kommer så fint frem da...

Flette er det kun fremme og over ermene, da er det lett for en 6-åring å se foran og bak på genseren! Halsen er litt vid, slik at den ikke kommer direkte mot huden og av kløende grunn ikke kan brukes. Uprøvd pga 200 mils avstand ble den sendt i posten. Mottaker var strålende fornøyd, den var midt i blinken mente han og mms ble sendt med takk i retur umiddelbart. Og størrelsen? Moren sa den satt perfekt, slank modell med god lengde på ermer og bol. 

Oppskriftsmessig er den strikket i maskeantall for størrelse 6 år og lengden til 10 år. Eh... oppskriften går ikke lenger enn 8 år, men stemmer med 10 års lengde i andre oppskrifter. 


Mønster: Dale barn, eldre årgang
Garn: Royal alpakka, 297 g
Pinnenr: 3 og 3,5
Str: 6 år (lengde 10 år)


5 kommentarer:

 1. God brunfarge, og en genser med stil.

  SvarSlett
 2. Ordentlig fin! Og nydelig brunfarge, hadde vært artig å se den på..?

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle gjerne vist den på, men all fotografering ble gjort før avreise til mottaker noen hundre mil lenger sør. Mms´en jeg fikk i retur ble flyktig tatt de 15 sek genseren var på, hvor moren argumenterte med et takkebilde. Tåkete tatt i motlys egner det seg dessverre ikke for blogging... (Gutten argumenterte hardt for at det ikke er kaldt nok til slike gensere ennå, noe han må gies rett i:) )

   Slett
 3. Knallfin!!! :) Nå har jeg et prosjekt på pinne her jeg også ;)

  Joi

  SvarSlett