26. jul. 2012

Viva la Vega

Dette er en genser som definitivt må ha en modell for å vise hvordan den blir... ser ut som en vaskefille uten, men er bare så lekker på! Hadde jeg sett den i en butikk hadde jeg nok ikke kommet på å prøve den på lille snuppa en gang;) Men mønsteret vises med genseren på modell, og jeg falt for den! 
Vega er et mønster av Signe S. Simonsen, samme som har laget Persille som jeg har vist tidligere. Har noen flere av hennes design stående i kø, og er veldig godt fornøyd med de jeg har laget nå:)

Dvs jeg kan vel ikke skryte på meg å ha fulgt mønsteret nøye, det har blitt litt justeringer underveis... ikke fordi jeg ikke liker orginalen, men fordi mønsteret er detaljert skrevet og jeg var på ferie: Så i stede for å lage en flipp foran som knappes i raglanen har jeg valgt å felle raglan jevnt helt opp, og sette en knapp i kragen for at den skal bli vid nok til å komme over et barne hode:) (strikket faktisk hals-kanten to ganger for å få den slik jeg ville... sjelden til å være meg, men ble godt fornøyd med slutt resultatet:)) Jeg felte hver 6. maske ved å strikke den sammen med den 5. masken på første rilleomgang. Da ble åpningen super til min modell!
Hullene i rettstrikket av ribben går vekselsvis mot høyre og venstre, noe som gir dette flotte mønsteret i et ellers så vanlig, og for noen kjedelig, ribbestrikk. 

Garnet er skinny bugga og har et flott skinn i seg selv, derfor ble det en liten "bling" knapp i halslinningen denne gangen. 
Jeg valgte også å markere raglanen med rette masker hver omgang i stede for vekselsvis rette og vrange masker. Dette synes jeg gir fine linjer siden jeg droppa åpning og knapper der.

Det blir dessverre ingen utebilder her, selv om kalenderen skriver sommer... med 10 grader og regn og en værmelding som viste regn den neste uka måtte det bli inne bilder... kjedelig... 

Bildet under viser uten modell i... da ser den jo litt rar og uformet ut??? Den er strikket i størrelse 2 år, det forklarer brett på armer og bølger i ryggen på en liten modell som nok må vente et halvårs tid før den passer...

Mønster: Modifisert Vega av Signe S. Simonsen
Garn: Skinny Bugga (117 g), rett under en hespe
Pinnenr: 3
Str: 2 år


8 kommentarer:

 1. Kjempefin! Jeg har kjøpt mønsteret og skal strikke den i løpet av høsten. Lurer litt på garnvalg. Har lyst til å bruke Fin fra Du store alpakka, ser for meg at ull/silkeblanding kan bli bra? Eller hva tror du??

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker veldig godt at det er et snev av "skinn" i denne genseren, så Fin kan nok passe veldig bra til denne ja:) God og glad strikking!

   Slett
 2. Strålende fin genser!

  SvarSlett
 3. Super fin på, men enig at den kan bli misstolket uten kropp til å vise det fine mønsteret!

  SvarSlett
 4. Den genseren var lekker! OG så nydelig farge du har strikket den i :)

  SvarSlett
 5. Så skjønn genser!

  SvarSlett
 6. Nydelig genser. Men jamen har du strikket mye annet fint også. Takk for titten:-)

  SvarSlett
 7. Kjempefin! Ligner slettes ingen vaskefille på nei!

  SvarSlett