15. jul. 2012

Endelig først i køen!

Denne har stått urettferdig lenge i strikkekø hos meg... Jeg har med ujevne mellomrom blitt minnet om den rundt forbi på andre blogger (det er det som er så gøy med å lese blogg: den ja, den hadde jeg glemt!) Nå kom endelig den beste anledningen; Nytt tantebarn!!! ... og det ble ei jente!!! Hun har tre eldre brødre, så jente jakke det måtte tante bidra med:) Foreldrene ble forespurt om farge og ymta frampå om brun... nei, tanten husket at hun har strikka babyjakke i størrelse 6 mnd i brun til en av brødrene tidligere, så nå måtte ønsket bli slik at det ikke var noen tvil om at denne var strikka til den lille prinsessa! ... joda, ingen ytterligere protester på det;)
Søsteren min liker enkle, rene linjer og jeg hadde egentlig bestemt meg for en annen jakke, men der slengte jammen Merete inn et blogginnlegg om rosett-jakken igjen... Jeg begynte straks å lete etter mønsteret som jeg visste jeg hadde et sted, jeg husket bare ikke hvor??! Jeg lette i 1,5 dag før jeg resignerete og tenkte jeg fikk be Dale sende meg en nytt... men der hadde de jammen lagt den ut som gratis-mønster! Da var det bare å gå igang...
På øverste bilde kan det se ut som jeg har strikka med krage, så nedenfor ser du hvordan jakken ser ut uten modell. Modellen er både eldre og rundere enn motaker, så da sitter klærne litt ulikt;)
Etter litt mmser frem og tilbake var knappevalget i boks, det ble blomstrete treknapper denne gangen! Jeg har ikke kunnet blogga denne før den var overlevert, selv om den har vært klar en stund...
Mønster: Rosett fra Dale, uten krage (gratis)
Garn: Dale babyull (160 g)
Pinnenr: 2,5
Str: 6 mnd


14 kommentarer:

 1. Herleg! Det mønsteret er berre fint:-) Gratulerer med tantejenta og god sommar!

  SvarSlett
 2. Så fin! Denne jakka er i strikkekøen min også:-)

  Gratulerer så mye med nytt tantebarn!

  SvarSlett
 3. Denne e kjemper herlig, enig med fargevalget! :) Brunt er fint, men jenter er jenter ;)

  SvarSlett
 4. Superfin! Jeg har også lastet ned mønsteret, og lagt den i den voksende strikkekøen... :-)

  SvarSlett
 5. Veldig, veldig fin jakke! Likte spesielt "kragen" godt", og knappene roer ned et ellers sprekt plagg :) I like :) Blir inspirert!

  SvarSlett
 6. Så mye fint du lager! har titta litt rundt hos deg, og kommer helt sikkert igjen!

  SvarSlett
 7. Så masse fint du lager! Denne rosa jakka var skjønn!

  SvarSlett
 8. Så fin den ble i rosa! Den jakken er virkelig fin, og tidløs!

  Ble ferdig med samme jakken for et par kvelder siden, så nå venter jeg bare til frøkna blir frisk så jeg kan ta bilder:)

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 9. Dette er en flott jakke! Den er i min kø også, men den har foreløpig ikke kommet lengre.. Hvordan er den i størrelsen? Jeg tenker den må bli ganske stor, selv i den minste størrelsen.. eller?

  Ha en trivelig kveld! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er ganske vid i modellen ja:) (Gamle modeller er jo gjerne vide...) Vet Merete har strikket den på pinne nr 2, da blir den jo litt smalere... Jeg holdt meg til mønsterets pinnenr 2,5. Ellers er jo oppskriften enkel å justere mindre i og med at det felles i feltene, så det kan jo reduseres med noen felt på bol og et felt på erme f.eks?! Eller strikke den med en tynnere garntype??? og holde seg til lengdemål:)

   Lykke til!!!

   Slett
 10. Så søt den ble! Jepp,enav mine store favoritter.

  SvarSlett
 11. Så fin den jakken blei!! Har kikka på det mønsteret ein del ganger men ikkje strikka den enno!! Flott gave frå tante:)

  SvarSlett
 12. Den jakka var rålekker.

  SvarSlett
 13. Åh.. Så fin den ble. Nettopp ferdig med min egen, enkelt mønster og veldig fint :-D
  PS! Du vant give away'en inne hos meg - send meg adressen så sender jeg :-)

  SvarSlett