10. jan. 2012

Idiosynkrasien for maskesting er overvunnet!

Dette året starta med litt impulsstrikking... Vottene i første innlegg ble strikka på restegarn etter at jeg kom over gratisoppskrifta på en liten surferunde... Godt fornøyd med at strikking med 2 tråder på 5-pinner ikke satte skrekken i meg fant jeg etter litt nærmere gjennomgang ut at disse søte vottene ikke passa sammen med så mye annet av det eksisterende tilbehøret i snuppegarderoben... hm... Det måtte det jo gjøres noe med!

Idiosynkrasien ( beskrevet av wikipedia som en persons motvilje mot et begrep eller en ting) i dette tilfellet overfor maskesting gjorde at jeg forsøkte å strikke stjerna inn i skjerfet... noe som forsåvidt ville gå bra, men tok veeeeeldig lang tid med telling både frem og tilbake. Jeg måtte kapitulere og erkjenne at det gikk nok raskere å strikke skjerfet ferdig først og brodere på etterpå. Snakk om å utfordre viljen!

Jeg har lidd av idiosynkrasi for maskesting så lenge jeg kan huske. Derfor har oppskrifter som gråtass-genser ikke kommet i hus her... men nå... for å få matchende tilbehørsgarderobe til lille snuppa ble den altså utfordret og overvunnet!!! ( jeg måtte sy på julekjolen også, men det ble ansett som ett engangstilfelle med edel hensikt...)


Da ble det lue, skjerf og votter som "vårlig" tilbehør, tatt i betraktning at våren her er dagen før sommeren og at det de fleste årene jeg har bodd her har snødd på 17. mai ;-)

Mønster: Lue - Gros lue og skjerf etter egen oppskrift
Garn: Dale babyull (57 g)
Pinnenr: 2,5 og 3
Str: 1/2 år (lua)

8 kommentarer:

 1. Da er vi nok to som har denne fobien, men jeg syns resultatet ditt ble utrolig lekkert. Jevnt og fint, og ser faktisk ut som stingene er strikket og ikke sydd :) Godt jobba!

  SvarSlett
 2. Nåh! Se der. Maskestings-skrekken er overvunnet, med glans. Gratulerer og bra jobba!

  SvarSlett
 3. Så fint det ble. Jeg er enig med deg, maskesting er noe herk. Men disse ble jo kjempefine

  SvarSlett
 4. Så nydelig det settet ble, ser ut til at du har fått teken på maskestingene. Synes også det er håpløst å få til.

  SvarSlett
 5. Wow! Du har gått fra motvilje til å gjøre dette perfekt!
  Settet ditt er nydelig!

  SvarSlett
 6. Takk for oppmuntringene ;-)

  SvarSlett
 7. Så flott det ble!!! Nydelig sett :-))

  SvarSlett
 8. Nydelig sett du har strikket.

  SvarSlett