29. jan. 2012

Windschief - ble til Tordentanker...

Endelig en strikkebestilling fra mannen! Jeg har en mann som raust lar meg bruke av tid og penger på strikkehobbyen... han løser opp knuter i nøstene mens jeg strikker og er han gjemme når jeg tar frem nøstemaskinen gjør han den jobben med et smil (helt frivillig!)

Jeg har mange ganger spurt om det ikke er noe han ønsker strikka til seg selv... det går laaaaangt mellom ønskene... men her for noen uker siden når vi var og gikk i byen i minus grader og sterk vind ble han veldig kald på ørene... og jo, det hadde jo vært deilig med ei god lue!! Fruen er ikke vanskelig å be:-)


Lue fargen har han selv valgt. Når lue mønsteret heter "windschief" satte det meg på sporet av vær... de mørke partiene i lua kom ikke så godt frem i bildet her... men jeg har altså tenkt på tordenvær store deler av timene jeg brukte på å strikke den!!! Eller fraværet av tordenvær kanskje...??? Jeg har alltid likt å sitte inne i tordenvær med stearinlys og te mens regnet slår mot rutene - lynet sakser over himmelen og tordenet skraller... Jeg husker ikke sist jeg hadde en slik opplevelse... Lyn og torden er ett sjeldent fenomen her...

Mønster: "Windschief" av Stephen West
Garn: Wollmeise, holdt dobbelt (70 g)
Pinnenr: 4 og 4,5
Str: L

Umiddelbar kommentar fra mannen ved første prøving: "Denne var god å ha på!" ... og jeg fikk endelig strikke noe til den flotte mannen min;-)

... mønsteret frister til gjentakelse... herlig enkelt, med flott effekt!!!

11 kommentarer:

 1. Så fiiin! Koselig å strikke litt til mannen også; jeg har akkurat strikka lue til min og den ble tatt i bruk med en gang. Det er kaldt om dagen så ull på hodet er et "must".

  SvarSlett
 2. Så stilig den ble!!! Og så kjekt at han kom med et ønske! :)

  SvarSlett
 3. Å, den var fin ja =) Kul swung i mønsteret!
  Mvh Siv

  SvarSlett
 4. Flott lue! Mønsteret og fargene står godt til hverandre. Heldige mannen din :-)

  SvarSlett
 5. Den var lekker. Flott farge og mønster. Heldige mannen din, men jeg tror du er ganske heldig med mannen også, virker det som.

  SvarSlett
 6. Flott lue, det er fint med noe annet vanlige "1rett, 1vrang"-luer til menn også.

  SvarSlett
 7. Så bra å ha en mann som setter pris på strikkinga de og som tom. ser at den også er til nytte!:)

  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 8. Veldig fin! Den står på lista, men med en mann i huset som nekter gå med lue annet enn i høyst sjeldne tilfeller, så er luestrikk litt bortkastet.

  SvarSlett
 9. Dette var en super lue! Nydelig farge dere har valgt :) Mønsteret er herved notert ;o)

  SvarSlett
 10. For ei flott lue, likte fargespettene godt. Luen så veldig "maskulin" ut. :-))
  Koselig å strikke litt for mennene innimellom også, de fleste av dem forventer vel ikke stort av hjemmestrikk så da er det ekstra koselig når de endelig ser noe de kunne tenkt seg. :-)
  Ha ei flott uke. :)

  SvarSlett