24. des. 2011

Den første julekjolen - ble ferdig!

Endelig er dagen her som vi har ventet så lenge på! Selve julaften!! Julefreden har vi hatt fra vi stod opp... spist deilig frokost med nybakte frokostbrød og alt pålegg en kan ønske seg:-) Tre nøtter til askepott er sett og julegodteriene åpnet... Det var bare en liten detalj... maskestingene på kjolen til lille prinsessa... de ble sydd mens vi så askepott filmen... så nå er vi klar!! Julegudstjenesten begynner kl 15, så ett par timers margin er jo mer enn nok!!Mønster: Voss kjole fra Baby klassisk (dale garn)
Garn: Sandnes Lanett (hadde den mest julerøde fargen)
Pinne nr: 2 og 2,5
Str: 1/2 og 1 år(se beskrivelse under)

Det er så mange flotte kjoler å velge mellom... og en vil jo gjerne ha den en blir aller mest fornøyd med! Jeg endte tilslutt på denne... og jo, jeg er kjempe godt fornøyd!!! Når den kom på prinsessa var jeg sikker på at dette ble en flott første jul!!! (det avhenger selvfølgelig ikke av kjolen, men den er med å gjøre den komplett;-))

Jeg har valgt å strikke perlestrikk på kanten nede, rundt armer og i halsen i stede for rettstrikk som skal brettes inn og syes fast på baksiden. ...etter damping la alt seg veldig pent:-) Jeg fikk prøve kjolen på prinsessa i str ett år hos ei vennnine. Den var veldig stor i bærestykket, så derfor valgte jeg å bruke maskeantall fra str 1/2 år og lengde i str 1 år! Det ble supert til mi snuppe!!

Nå skal julehøytiden nytes med familie og venner! Juleevangeliet leses - og forhåpentligvis ikke glemmes i alt vi har av flotte tradisjoner (...jeg kommer nok fra en familie med mange tradisjoner... og trives godt med alle!)

GOD JUL!!!

10 kommentarer:

 1. God jul ønskes til deg og dine!

  SvarSlett
 2. Knallfin!!!! Kan godt forstå du ble fornøyd med den, det har du all grunn til!!!! Kanskje jeg får se den på i morgen...? :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin julekjole :) God jul til deg og dine :) Anbefaler virkelig kåpen, og husk at nepal får du på tilbud ut året :)

  SvarSlett
 4. sssåååå nydelig arbeid! likte både kjolen og fargen, den ble skikkelig JUL!!!
  Nå sitter jeg og blar gjennom bloggen din! Veldig artig. Har blogger, men de ligger "brakk" for tiden, jeg ble så trøtt av å lage innlegg. Men koser meg med andres, idag havna jeg inne hos DEG <3
  God jul i stua,
  fra Glomfjord! Hilsen Nunne
  gunngjer@yahoo.no

  SvarSlett
 5. En aldeles nydelig kjole og veldig pent strikket. Ha en fortsatt fin juletid!

  SvarSlett
 6. En kjempedeilig mønster, tantemaraj, som husker meg til mine julekuler, som jeg har strikket i de siste ukene. Alt er rød med hvit.

  Ha en riktig hyggelig romjulstid!
  Jeg har skrivet e-mail til deg.
  ULL-Rike

  SvarSlett
 7. Det var da en nydelig kjole, og ferdigstilt med flere timers margin til og med. :-))
  Kjolen roper liksom juuuul, herlig. :-))
  Håper du har hatt en flott jul, regner med at den fristende juletapasen er inntatt for leeengst. :-))
  Ja, du har helt rett. Det er en begrenset periode så man klarer seg helt fin uten oster og spekemat den tiden. :-))

  Ønsker deg og dine en fortsatt fin romjul og kos dere. :-))

  Juleklem fra nord. :)

  SvarSlett
 8. Ej, hvor strikker du bare nogle fine, fine sager. Denne julekjole er rigtig yndig. Glæder mig til at følge din blog:-) Rikke

  SvarSlett
 9. helt nydelig!

  SvarSlett