29. okt. 2011

Bandanas

Når nettet ligger nede og bilen plutselig må på verksted blir det rom for litt annet strikk enn det som går etter ferdige mønster... noen små rester, ett par ledige pinner og en heklenål! Etter utallige babystrikk prosjekter er restekurven stadig voksende!? Disse var det supert å bruke smårester på:


Jeg har ikke sett noen oppskrifter som ligner disse... så jeg noterer etter egen mekking:

Den Flerfargede: Jeg la opp 3 masker, øket 1 maske i beg. av hver pinne innenfor første maske til ønsket lengde. Felte av uten å dra tråden gjennom siste maske, heklet luftmasker fra denne til ønsket lengde for å passe rundt barnetshals. Laget så en løkke av luftmasker, før jeg heklet fastmasker tilbake langs kjedet av luftmasker. 

Den Rosa: Jeg la opp 3 masker, økte ved å strikke 1 kast innen for kantmasken i begynnelsen og slutten av hver pinne fra rettsiden. Når masketallet passerte 10 m strikket jeg alle m rett på rettsiden og m mellom 5 kantmasker på hver side vrangt på vrangsiden. Avsluttet med 4 riller mens jeg fortsatte økningene, felte av og heklet som beskrevet over... Broderte på krone med maskesting. 
(Bare spør om noe er uklart;-))Mønster: Som beskrevet over:-)
Garn: rester - 8 g til hver
Pinnenr: 2,5
Knapper: fra lageret

1 kommentar:

  1. Kanskje jeg kan få lære dette når vi treffes...? Tror dok en liten prins her hadde satt veldig pris på en sånn :)

    SvarSlett