25. feb. 2014

Regnbue Rose

Det er fantastisk å strikke med farger akkurat nå i februar! Snø og is (og regn) gjør at jeg gleder meg masse til vår og varme solstråler. Bar bakke til trilling, og stier til å gå i fjellet på.
Da Pinneguri inspirerte til fargerik regnbuestrikk på Ravelry gjennom februar lot jeg meg både inspirere og rive med.

Regnbuefarget og grå kauni fra lageret fikk være med å forme Rose kjolen fra Amimono. Jeg hadde ikke fått med meg at en del av modellene i det heftet er laget med vannrette rettmasker. De tar en del lenger tid å strikke, men gir en flott effekt. (Se bærestykket spesielt)
Vel, som det ofte går med lagerstrikk, ender det med supplering. Denne gangen intet unntak. Joda, jeg hadde absolutt nok garn, men jeg ble etterhvert opphengt i å få med regnbuen x 2 gjennom kjolen. Da må garnet brytes og nøstes en del for å finne neste farge skift. (Nå er det ikke lenger to nøster, men mange små…)

Kjolen er strikket i størrelse 4 år, så den starter som laaaang og blir kortere med årene. Siden den sitter fint i bærestykket allerede har den fått være på hele dagen. At den er litt stor gir bare ekstra "sving".
Det så ut til å gå mot en aldri så liten modellstreik... Den ble redda av fuglebrettet som nettopp er satt opp utenfor, og som stadig sjekkes. Samt lønn i form av saft med isbiter i og sugerør! Hun mente lønnen var noe lav og skulle gjerne også hatt smoothie for jobben. Harde forhandlinger. Begge ble fornøyd til slutt!
Garn: Grå og flerfarger kauni, 175 g
Pinnenr: 3 og 3,5
Str: 4 år
7 knapper


15 kommentarer:

 1. Dette ble en skikkelig gladkjole ja. Morsomt å bruke litt farger nå i vintermørket. Og deilig å se fram til våren. Fint snitt på kjolen også. :)

  SvarSlett
 2. Wow!! Superfin! Har sett på den kjolemodellen mange ganger, men ikke fått med meg de vannrette maskene heller... Kul effekt da :)

  SvarSlett
 3. Riktig fin kjole til veslemor! Hun har skjønt det, modeller skal betales godt. Det duger ikke med knapper og glansbilder. Nemlig! Bra dere ble enige om betalinga. Flott effekt med de vannrette maskene!

  klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Super fantastisk......glade farver til en glad pige!

  SvarSlett
 5. Knallfin! Og knappene ser ut som nonstop!;)
  Ja, forhandlingene kan være harde de, jammen bra dere ble enige! Kanskje spes. med tanke på senere oppdrag;)

  SvarSlett
 6. Nydelig kjole! Og de knappene fikk jeg lyst til å spise:) Tror jeg snart må finne frem noen sterke farger å strikke noe av jeg også. Bar bakke, trilling og varme solstråler høres helt nydelig ut, åh som vi gleder oss til vår!

  SvarSlett
 7. Så fin kjole.
  Og jeg liker bloggen din godt, her var det mange spennende innlegg og fine strikkesaker. Jeg la deg til i bloggrullen min og gleder meg til å følge med på hva mer du lager :)

  SvarSlett
 8. Nydelig, har strikket et par til prinsessa mi, må se nærmere på mønsteret du har brukt, kjempefin!

  SvarSlett
 9. Veldig, veldig lekker altså. :D digger regnbueplagg.

  SvarSlett
 10. Kjempelekker kjole. Elsker regnbuefarger.
  Klemz

  SvarSlett
 11. Den var kjempefin! Jeg elsker regnbuefarger, og sammen med grått blir det perfekt! Skikkelig gladkjole! :-)

  SvarSlett
 12. Kjolen blei nydelig, og knappene passa perfekt!

  SvarSlett
 13. Denne kjolen var bare helt nydelig! Takk for hyggelig kommentar inne hos meg :)

  SvarSlett
 14. Kjempe flott kjole! Hvordan man strikker vannrette rettmasker kan jeg ikke skjønne... Det må prøves ut en gang :)
  Du har foresten en kjempe fin og inspirerende blogg, rett inn på blogglista med deg! :)

  SvarSlett