12. feb. 2014

Jakke, med et lett dryss av nysnø!

Det er ikke alltid en oppskrift/modell fanger min oppmerksomhet ved første øyekast. Ikke alltid ved andre eller tredje heller…
Jeg fikk denne nydelige sparkebuksa, som min søster har strikka, til lillebror da han ble født. Strikket i tynn alpakka, møysommelig arbeid, og jeg er veldig takknemlig!! For å sikre maks bruker utbytte av buksa, tenkte jeg det ville være fint med en matchende jakke.

Vi dro til Sandnes garns fabrikkutsalg. Her er det myyyye garn og oppskrifter. Fargevalget i buksa går igjen i alle alpakka paletter fra produsenten, det gav et bredere utvalg. Så stort utvalg at jeg måtte tenke litt til. Like før vi var på vei ut så jeg en flott liten jakkemodell høyt oppe på en hylle, i grått og koksgrått, men strikket i aplakkaull. Da var det fint mulig å få en ganske så søt jakke til buksa. Jeg fikk hjelp til å finne modellen i mønsterheftet, den har jeg bladd rett forbi mange ganger(!), men nå skulle den strikkes! Plagg kan for meg se ganske så annerledes ut på en modell, enn avbildet i heftet, flatt avbildet.

Litt uvant med tykkere garn til striper, fikk skikkelig assosiasjon til ny-snø på fjellene! Nå er vi blitt fortrolige til bruk. Ny-snø liker jeg jo!
Mønsteret til jakken er i intervallet 6 mnd og 1 år, det passa ikke helt til buksa som er 6- 9 mnd, så jeg gikk ned 1/2 pinnestørrelse. Det ser ut til å bli en god størrelses match.

Mønster: Modell 8 i heftet "Enkel strikk" fra Sandnes
Garn: Alpakka ull, 115 g og noen gram Fritidsgarn til stripene
Pinnenr: 4,5 og 5
Størrelse: (Etter pinneendring) ca 9 mnd, lengde 1 år. 
Knapper: 5 stk

11 kommentarer:

 1. Av og til må man se det i virkeligheten for å se det med nye øyne. Jeg synes det er endel strikketing som blir presentert rare vinkler eller så mørke/triste/rare farger at det er ikke så lett å se at det kan bli fint, selv om vi kan skifte farger selv.

  Nydelig sett sammen!

  SvarSlett
 2. Samme erfaring hos meg også, mange ganger er modellene først fristende når man har sett dem i virkeligheten.
  Dette ble jo et fint sett, buksa og jakka passer som hånd i hanske :)

  SvarSlett
 3. Ja mønster valg er vrient, heldigvis kan en se modellene i andre versjoner på nettet :-)

  SvarSlett
 4. Knallfint sett, på en nydelig liten kropp :) Absolutt enig i at det kan være vanskelig å bedømme oppskrifter ut fra ett bilde, mye bedre å få sett det "live"!

  SvarSlett
 5. Perfekt kombinasjon! Enig i at det ofte er vanskelig å se for seg plaggene når de er avbildet i strikkehefter - ofte i andre farger enn man selv ville valgt også.

  SvarSlett
 6. Så deilige klær.Sånne blir yndlingsplagg :-)

  SvarSlett
 7. Så godt det passa ilag, og for eit nydeleg sett det blei :)

  SvarSlett
 8. Nydelig jakke til den søte bukse:) Jeg har det veldig ofte slik med bøker og hefter, jeg har bladd igjennom så mange og tenkt at det ikke var noe for meg. Men så kommer det blogginnlegg fra andre i ulike varianter og vinkler og så ender jeg med å kjøpe heftet/boka likevel

  SvarSlett
 9. Veldig fin jakke og bukse!

  SvarSlett
 10. Denne var flott! Og gikk vel kanskje ganske raskt å strikke? Og ingen rillestrikk? God kombinasjon, skal jammen se nærmere på dette heftet!!

  SvarSlett