10. feb. 2014

Førstegangsfødende… (i strikkeverden)

Hadde dette vært fødselen av ett av mine to barn, hadde det nok vært gjort keisersnitt på indikasjon langsom fremgang for flere dager siden. Hvorfor fødsel sier du? Den sammenligningen er det Pinneguri, designer av Hverdagsjakka som har gjort. Når en aldri har klippet i strikketøy før, blir tanken på det skjøvet laaaangt foran. Når det i tillegg er mitt første egostrikk som skal klippes i blir det enda skumlere… Fødsel, som en er spent på i forkant, men som en vet mange har gjort før en, og det går da stort sett veldig bra!!!
Jakka kom frem til termin den, ferdig strikka, med knappestolper og halslinning. Så ble den liggende der å vente… Den gikk flere dager på overtid. Jeg skulte på jakka og jakka så bedende på meg. "Skal du ikke gjøre meg ferdig snart?". Jeg la den godt synlig mens jeg startet på et nytt lite jakkeprosjekt strikket frem og tilbake, garantert klippefritt.

Jeg tok for meg av litteratuen, Mucklestones bok studerte jeg nøye, fant også en annen link på nett. Visualiserte. Jeg hadde bestemt meg for hvilken metode jeg ville bruke, hekle først og klippe etterpå. Hekle først og klippe, hekle, klippe, hekle, klippe…
Det ble en lang latensfase, flere dager, men så kom vi endelig i gang. Hekle, hekle, hekle… jeg tror jeg lar den ligge litt før jeg klipper. Hvilken saks skal jeg bruke, en stor stoff saks eller broderi saksa? Hvilken er lettest å klippe galt med?? Tenke, tenke, broderisaksa! Med aller største konsentrasjon ble trådene klippet over en etter en. Puh, endelig gjennom alle, det ser jammen ut til å ha gått bra med meg også!!

Så går du svanger med et lite eller stort klippe prosjekt kan jeg nå stille meg i heia-gjengen som har gjort det før deg. Det går bra!! Hvem glemmer ikke fødselssmerten og måneder av venting når en endelig er i mål?

Jeg leter allerede etter nytt strikk og klipp prosjekt. Og som for de fleste flergangsfødende går det nok raskere neste gang…

8 kommentarer:

 1. Skummelt, skummelt! Men herlig, herlig når det er overvunnet! Gratulerer med "barnet"! Sitter forsåvidt og vurderer det samme her, men der er valget mellom å sy på maskin eller hekle, jeg hekler så treigt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vurderte også hekle mot sy, og kom frem til at å finne symaskin, samt sy kanten pent til etterpå ville ta lenger tid for min del;) (selv om jeg hekler veldig lite…)

   Slett
 2. Føler med deg! Jeg har gjort det en gang, og vet du!?? Det begynte å rakne!! Den nydeligste, rosa jakken. Dåpsgave til tantesnuppa. Men det meste kan fikses, og det gikk bra! Nå har jakken gått i arv til lillesøster;)
  Grattis med vel gjennomført hekling og klipping!:) Skal prøve igjen en gang jeg også, en gang..... ;)

  SvarSlett
 3. Det er skummelt med klipping. Har foreløpig kun klippet armer til mariusbody, men må snart prøve meg på jakke, det er jo så mye fint der ute. Prosjektet ditt ser vakkert ut i herlige blåfarger!

  SvarSlett
 4. Så fint du fekk det til :) Har lyst til å prøva den heklemetoden. Det blir jo så fin kant.

  SvarSlett
 5. Gratulerer så masse med "babyen". Det blir ikke fullt så skummelt neste gang;)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med vel gjennomført klippeprosjekt! Tipper du er tøffere neste gang :)

  SvarSlett
 7. Heklemetoden var genial. Når jeg er ferdig med sinnasoppjakka mi så skal jeg jammen teste den. Jeg driver også med første egostrikk. Litt surrealistisk og veldig hyggelig ;)

  SvarSlett