20. feb. 2014

Hva tror du du ser?

Det er ikke alle mønster som er like lette å se når de er presentert på bilder, det er mange faktorer som spiller inn, blant annet fargevalg, modell, snitt og lys.

Ta en titt på modellen rose jeg strikker nå. Den er strikket ensfarget i en lys farge. Jeg har derfor "sett" riller mellom de rettstrikkede feltene.

Det er mye som påvirker hva en ser, eller rettere sagt forventer å se. Med "nøstebarn-strikk" er det riller og rettstrikk som stort sett gjør seg gjeldene, og det har nok farget synet mitt.

Når jeg nå tok fram mønsteret for å lage en fargerik februar kreasjon leser jeg at det ikke riller, men vanrette rett masker. De tar en del lenger tid å strikke, men er en dekorativ avveksling fra rillene.
2014 ser ut for å være året for å prøve nye teknikker. Jeg har satt meg mål om å lære noe nytt hver måned. Når har jeg klippet i hverdagsjakka i januar og strikket vanrette masker i februar. Utfordringer for mars og april ligger klar!


8 kommentarer:

 1. Vannrette masker har jeg ikke sett før, det var pent:) Alltid kjekt å lære nye teknikker!

  SvarSlett
 2. Så flott! De vannrette maskene gjorde seg godt. Det likner på latvisk flett som jeg driver å øve på, vet du om det er det samme?
  Jeg liker også å lære nye ting, det skjerper sansene og trimmer hjernecellene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig gøy med nye ting:) Vannrette rettmasker og latviske fletter har ulik teknikk. Latviske fletter har jeg også på lista;)

   Slett
 3. Så stilig! Det er mye jeg ikke kan, ser jeg. Smart å lære en ny ting i måneden! Jeg tenkte å strikke et restegarnsprosjekt i måneden dette året, men nå ser det dårlig ut for februar.

  God helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min :) Det er alltid gøy å lære nye teknikker, og disse vannrette maskene var veldig dekorative.

  SvarSlett
 5. Moro med nye teknikker!
  Jeg kjøpte det heftet for å strikke denne kjolen, men den er ennå ikke strikket, hoho. Iallefall fikk jeg strikket Camomille fra samme hefte, det kan anbefales på det varmeste.

  SvarSlett
 6. Så genialt å utfordre seg selv

  SvarSlett
 7. Ja vi har mye å lære! Stilig!
  Burde gjort som deg, det var lurt. Mye jeg ikke kan!

  SvarSlett