6. jan. 2014

Vi ønsker oss… strømper!

Noen vet at strikking tar litt tid, spesielt rundt juletider. Ønsket kom inn i god tid, strømper er jo små prosjekter, men tar likevel sin tid å strikke når det er innimellom alt annet… og strømper som strikkes på tvers skal jo monteres også!
De som ønsket seg strømper (mammaen ønsket seg for dem…) er jevngamle med våre barn, så størrelse er lett å bruke egne modeller til. 
Den minste ønsket seg lange strømper for utesoving. Lårstrømper burde holde?! Rillestrikkede strømper fra nøstebarn. 24 g 2 tråds ull fra Holst garn. Strikket på 2 pinner str 2,5, med påfølgende laaaang montering.
Den eldste mister stadig strikka strømper i barnehagen. Så nå med GRØNNE strømper skulle det være få og forveksle med?? Og forhåpentligvis lette å få øye på når klær pakkes raskt sammen…
Mønsteret er Rye sokker fra Tin Can Knits(gratis mønster), finnes i alt fra baby til voksen størrelser, her er toddler størrelsen strikka, den passer perfekt til 2,5 åringer! Garn valgt ut i fra fargen, Gjestal sportsragg - 51 g til begge sokkene på pinnenr 3,5. Ja du leste rett… akkurat litt mer enn ett nøste. Neste gang strikker jeg en rad kortere på hver sokk, slik at jeg får to ut av ett nøste!

Jeg tenkte å være ute i litt god tid for bursdager og spurte nettopp hva barna ønsker seg?? Mammaen er helt sikker på at de ønsker seg flere… strømper… Jeg må for egen motivasjons del på jakt etter nye mønster!! Men strømper skal det bli:)


6 kommentarer:

 1. Flotte strømper. Likte spesielt de grønne.
  Strikket et par grønne, neongrønne faktisk, med akkurat samme tanken. Det burde være en betydelig mindre sjanse å ta feil i barnehagen. Men neonfarge var slitsomt å strikke med, ble helt tullerusk i øynene i dårlig lys så det ble dagstrikketøy....

  SvarSlett
 2. Snill du er som strikker som ønsket :) Lurt med skarpe farger på barnehage strikk :)

  SvarSlett
 3. Da er det helt sikkert at sokkene falt i smak, når du har fått bestilling på nye:)

  SvarSlett
 4. Flotte strømper, alltid kjekt å få i gave! Jeg er på jakt etter sokkeoppskrifter til barn, så takk for tips:)

  SvarSlett
 5. Gode sokker er viktig:-) De lange er supergode på små føtter som sparker! God ide med knall farge for gjenkjenning:-)

  SvarSlett
 6. Det er viktig å holde seg varm på beina, og her var det en råd med det. Likte godt de lysegrønne sokkene, og de lange strømpene var også kule!

  Ha en fin tirsdagskveld!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett