19. jan. 2013

Flette-hette-genser

Denne genseren er nok blitt blant favorittene her i huset. Første gang jeg så den - for to års tid siden havna den direkte på strikkelista. Ett år seinere rykka den forerst i køen og ble strikka i grått. Akkurat da kom det en søt liten brasiliansk frysende to åring til Norge og genseren fikk seg straks en annen eier. Men jeg klarte ikke å glemme denne... så nå har den igjen vært over pinnene!
Mønsterrapporten er enkel å komme inn i, så det som har tatt tid for ferdigstilling er trådfesting og kant hekling. Denne er heklet med enkle tråd i stede for dobbel for å ikke måtte handle mer garn!

I orginal garnet er den strikka med to tråder (Rauma) men jeg ble så godt fornøyd med Sandnes alpakka første gangen at det ble også valget til denne. (fargepalett spiller ofte en viktig rolle...)
Mønster: Rauma 202R, modell nr 5
Garn: Sandnes alpakka, 288 g
Pinnenr: 4
Heklenål nr: 3,5
Str: 2 år
En aldri så liten trompet fanfare fra en godt fornøyd modell. Genseren har vippekant må vite, så den kan danses med! Og innsving i livet gjør at den får fin passform uten å være posete... Om hetta blir brukt noen gang gjenstår å se. Mammaen liker den, så da får den være der enn så lenge!


10 kommentarer:

 1. Skjønner godt at denne har blitt en favoritt. Nydelig genser! Såå fint strukturmønster!

  SvarSlett
 2. Dette mønsteret har jeg også - den skal definitivt strikkes etterhvert. Dine ble kjempefine!

  SvarSlett
 3. Denne er nydelig!

  SvarSlett
 4. Helt nydelig både mønster og farge :)

  SvarSlett
 5. Så nydelig!! Kjekt med noe elegang til de små også :)

  SvarSlett
 6. Dette var virkelig en lekker hettegenser! Likte godt din versjon av uglelua også, den kler forskjellige fargevarianter. Mulig det blir flere herfra også med tiden :)

  SvarSlett
 7. Åja! Den var veldig nydelig i lilla også!!! Ser ut som lillemor var godt fornøyd - med god grunn!!! :)

  Joi

  SvarSlett
 8. Skikkelig flott genser :)

  SvarSlett
 9. Den var jo helt skjønn! Ikke rart du måtte strikke en til. :)

  SvarSlett