26. okt. 2012

Flaks eller uflaks??

Det kommer jo helt an på øyet som ser... eller om du spør mannen eller meg?? Hettelue har det iallefall blitt! Jeg gikk (dessverre) tom for garn til Rognebærjakka for noen dager siden, og mannen hadde bilen med på jobb, så det var ingen påfyllingsmuligheter. Da er det bare å gyve løs på nytt prosjekt:
Lue var jo etterlyst av mannen - og den ble umiddelbart godkjent av brukeren! Den er så god at den også kan brukes inne, mener hun... Så i nysnø og skikkelig ruskevær er det innebruk i dag.
Oppskriften er artig skrue hettelue fra Pickles (gratis oppskrift i alle størrelsene!) Jeg hadde sørga for litt påfyll i garnlageret til luestrikk når Drops hadde salg på merinoull tidligere i høst. Nærmere bestemt den nye Big merino. For å få et litt tett-strikka eksemplar gikk jeg ned til pinnestørrelse 4,5 og strikka str 2-3 år, da ble den akkurat passe til min 1-åring! Jeg strikka også kanten rundt ansiktet litt lenger for å få den til å dekke bedre. 

Må vel inrømme at jeg ble så godt fornøyd at jeg snart er ferdig med nr 2 - må ha litt muligheter hva gjelder fargevalg i vintergarderoben! 

Garn: Big Merino fra Drops
Pinnenr: 4,5
Størrelse: Ferdig str 1-år (se justeringer over)


HUSK: 2 dager igjen til Bloggfeiringen trekkes!!


10 kommentarer:

 1. Kjempefin! Har også strikka en sånn til yngstegutten min og den er en favoritt! Den sitter så godt på:-)

  SvarSlett
 2. KJempefin ensfarget, det har jeg ikke tenkt på... :) Her har luen blitt brukt nesten daglig fra den var ferdig, så den er kjempegod!

  SvarSlett
 3. Så flott, må vere god til vinteren.

  SvarSlett
 4. Skikkelig stilig, og godt med alt som både kan brukes ute og inne :-)

  SvarSlett
 5. Den ser myk ut så skjønner godt at den også passer til innebruk :)

  SvarSlett
 6. Kjempefin! Eg har og strikka eit par slike luer og liker dei veldig godt!
  God helg! Sigrid:)

  SvarSlett
 7. Denne har jeg strikket et par av også og er storfornøyd! Gøy og strikke og flott å se på :)

  SvarSlett
 8. Å nå fikk jeg skikkelig lyst til å strikke en slik til min tanteunge, holdt jeg på å si! Eneste minuset er at det er ungen til tanta mi, så blir strengt tatt 'bare' søskenbarn, mye mer staselig å si tante! ;) , ho er eneste lille trulta i slekta for øyeblikket, ikke årsgammel en gang, så dette kan bli en liten søt sak på pinnene! :) Bare jeg får tid! Og garn?.. Ha en flott strikkehelg! :)

  SvarSlett
 9. Flott side! Ønsker dere alle velkommen til den nye store messen for Kunst, Håndverk og Design i Njårdhallen 24. og 25.11! Der har vi i tillegg til masse annet også strikkekafé, der treffer du blant annet Tine Solheim som har med og signerer sine strikkebøker,promoterer sin nye bok "Magisk søm" og viser kolleksjonen fra denne. Gå inn på vår Facebook Fager-design Velkommen! Hilsen Anne Bjerkenås :-)

  SvarSlett
 10. Flott lue, denne har jeg også tenkt å strikke etterhvert.
  Super blogg med masse inspirasjon, takk for at du deler :-)
  Klem

  SvarSlett