6. feb. 2012

på strikke veien....

Det tok noen år med oppmuntring fra familien (spesielt min søster) før jeg starta å blogge... Når vi bor langt borte fra hverandre er det en fin måte å få delta i hverandres hobbyer på! Bloggingen har gitt meg god oversikt over prosjektene mine -  og som skrevet i tidligere innlegg, hjelper det meg å ferdigstille tøyet med en gang!

Jeg har etterhvert også lovet at det skal komme "underveis" bilder... oppfordringene har økt i takt med søsterens egen strikke interesse og utvikling... hun vil gjerne se bilder både i planleggings-, gjennomførings- og sluttfasen! Så her kommer første visning underveis:


I helga starta jeg på nøstebarndress i større størrelse. Den første dressen er i daglig bruk, og nå begynner den å bli trang...;-) Jeg er godt fornøyd med å strikke fra lageret; litt 2-tråds ull fra isager, bc garn og malsen og mor. 

Nå har jeg felt de to maskene på begge bena og akkurat satt dem inn på rundpinne for å strikke dem sammen... 

Jeg skal en tur sørover i morgen tidlig og har fremdeles ikke bestemt meg for hvilke prosjekter som får bli med på strikketur?!! Jeg får sove litt på det i natt...

9 kommentarer:

 1. Åh, den ser ut til å bli kjempefin! Flotte farger du har valgt!

  SvarSlett
 2. Nøstebarndress er nydelig bruksplagg ja. Liker fargene jeg også - gleder meg til å se ferdig resultat!

  SvarSlett
 3. Er litt svak for striper for tiden....
  Jeg strikker da ofte bare to omganger med hver stripe så slipper jeg å klippe tråden hver gang jeg skifter farge, liker ikke så godt med hundre tråder å feste.

  Har mønster på nøstebarndressen men har ikke prøvd den for jeg er så usikker hvordan garn jeg skal bruke for å få riktig størrelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er heller ikke glad i trådfesting, så jeg lurer med meg tråden selv om jeg striper over flere omganger... Det funker fint;-)

   Om du vil bruke noe annet enn 2-tråds ull har jeg nå i minste str. hatt den i dobbel lanett(fått i gave fra ei venninne)... veldig greit å kunne vaske den i maskinene i den alderen hvor det gjerne går gjennom bleiene...Det har ihvertfall vært hverdagslig hos oss!! Passa supert i ca rett str, den minste.

   Slett
 4. Så fine farger du har brukt!
  Her i huset er nølstebarndressene i bruk hver dag, til og med storebror på 5 år bruker sin enda:)
  Blir spennende å se det ferdige resultatet:)

  SvarSlett
 5. Fine farger:-) jeg har et spørsmål.... jeg har en makan dress på pinnene (UFO), men sto litt fast når jeg skulle øke den høyere bak... hvordan løser du det?? sånn i forhold til stripene liksom???

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sett noen droppe økninger bak pga striper, så jeg tenkte å prøve det jeg også... bare legge til 1-2 cm på lengden... Håper du får gjort ferdig din!! Den er jo super i bruk!!

   Slett
 6. Hurra!!!! Nå har du ei veldig glad søster her...!!!! ;)
  Her holder jeg på med en kjole med mange små hjerter på. T har fått valgt farger selv, så det ble selvfølgelig lilla/rosa ;)

  SvarSlett
 7. Knallfin :O) koselige farger sammen!
  Klem fra Nina

  SvarSlett