19. feb. 2012

Norsk Strikkeattraksjon - i Sogndal

En regnfull fredag på veien... i Lærdalsøyri er alt stengt - utenom den lokale coopen... Vi fortsetter videre mot Sogndal... Det er to typer butikker som alltid får besøk av meg i Norges store og små bygder og byer - brukt og antikk og garnbutikkene! I Sogndal fant vi en av hver! (kan ofte være en utfordring å finne bruktbutikkene siden de gjerne ligger utenfor sentrum... )

Siden det regnet så mye denne dagen ble det en rask tur på gjenbruken før garnbutikken jeg hadde sett... ikke lange biten å løpe i mellom, men hver eneste dråpe traff blink! I kassen utenfor hadde de hjertegarn fra danmark, jeg kjente ett lite stikk av forventning, kanskje det var mulig å få tak i noen nye (eller gamle) oppskrifter??? Jeg gikk raskt mellom alle hyllene for å få oversikt, og jammen... der var det masse danske oppskrifter, eldre bøker med strikkeoppskrifter og permer fulle av ark med godsaker!!!

Som nevnt innledningsvis var vi på gjennomreise... da har en ikke alltid muligheten til å bruke timesvis(som det av en eller annen grunn forsvinner) i slike butikker:-)

...og om butikken var spennende var servicen det som gjorde størst inntrykk! Ekspeditrisen - som forøvrig hadde et jevnt tilsig av kunder utover meg, var meget hjelpsom!!! Når hun skjønte at jeg var interessert i oppskriftene du vanligvis ikke finner i "guidboki" mente hun hun hadde en kasse med gamle oppskrifter på kontoret... Endelig fikk mannen noe å gjøre - den stod bortgjemt og var tung!! Takk for hjelpen gode mannen min!!! Det sier seg jo selv at jeg ikke kunne få sett gjennom alt nøye, så det ble en grov sortering... (mannen gikk etterhvert å kjøpte seg en avis og satte seg i bilen)

I permene fant jeg flere oppskrifter hun dessverre ikke hadde på lager, (danske og noen gamle norske hun mente det fremdeles skulle være mulig å få tak i...) det var ingen problem: Oppskriftene ble ettersendt til meg så snart de ankom butikken... hun sendte det til og med i to omganger da den ene leverandøren var litt sen med å svare!!! Wow, snakk om service og opplevelse!!! (nevnte jeg at det på disken stod en stor krukke med knapper til 1 kr stykket???)

Godt og vel en time senere kom jeg med ett stort smil og fulle bæreposer ut i bilen og forklarte mannen min om den beste investeringen (sånn garnmessig;-)) jeg hadde gjort på lenge!!!...så hvorfor forteller jeg denne historien nå? Jo fordi jeg har begynt å strikke på ett av mønstrene jeg kjøpte da. Det er ett mønster som er lett for alle som forhandler rauma å få tak i, men det minna meg igjen om denne fantastiske attraksjonen som jeg garantert kommer til å besøke igjen!!!

18 kommentarer:

 1. God sørvis!!!!! Denne butikken handlar eg mykje på. Og så jobbar eg der anna kvar laurdag i tillegg til å vera på gamleimen. Du må berre kom att:)

  SvarSlett
 2. Jamen det var jo ei fin og kjekk historie det :-)

  SvarSlett
 3. Gladhistorie på en søndag! Kjekt med service utover det vi venter oss. Sikkert greit å fortsette bilturen etter et slikt kupp! Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 4. Åh, kjenner følelsen :) Ble glad av å lese dette! Og jeg som også var i Sogndal for to uker siden! Men hadde ikke hatt tid uansett, da.. men takk for tipset :) Mønsteret ser forresten riktig så lekkert ut!

  SvarSlett
 5. Så koselig lesing:) . Og kos å se hva du strikker, har planer om å strikke den som vårgenser til gulla mi:) Hvilket garn bruker du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke så glad i å strikke med to tråder slik det står i mønsteret, så jeg bruker sandnes alpakka... ser foreløpig ut til å funke fint!

   Slett
  2. Strikker du frem og tilbake slik det står i mønsteret? Så strikkefastheten i sandnes alpakka blir lik? Kjekt å vite:)!

   Slett
  3. En strikker frem og tilbake til en har lagt opp alle maskene, og fortsetter deretter med rundstrikk... Nå har jeg kommet så langt at jeg har kunnet måle... mønster rapporten skal være ca 27 cm - min er 26, så den er ikke langt unna;-) ser også ut som brystvidden kommer til å stemme... Tror proporsjonene blir ganske så bra! (siden det er flettestrikk kommer det jo litt an på hvor mye den blir strukket i bruk...)

   Slett
  4. Og spør litt mer jeg:). Hvilken str strikker du, og hvor mange nøstes trengte du av alpakkaen?

   Slett
  5. Bare spør...skal svare så godt jeg kan;-) Jeg strikket i str 1 år, hvor mange nøster jeg trenger skal jeg gi tilbakemelding på når jeg er ferdig!

   Slett
  6. Tror jeg bare må kjøpe meg noen nøster idag og begynne jeg - har så lyst til å strikke denne NÅ:)Fikk ikke noe mindre lyst når jeg så din for å si det slik:). Hvor mange nøster TROR du at jeg trenger i str 2 år? Kan vel sikkert ta med meg noen nøster - og la noen ligge i butikken hvis jeg skulle få bruk for mer. Ah, gleder meg til å begynne!

   Slett
  7. Så gøy at du er ivrig etter å komme i gang!!! Den er artig å strikke - lett å lære rapporten utenat så en slipper å ha med seg mønsteret over alt;-) Jeg har brukt 2 nøster til felling for ermehull... siden det også er hette tenker jeg at jeg lander på 5-6 nøster... da ville det vel kanskje bli 6-7 i størrelsen større??? (som du presiserer er dette antakelser;-)) Kos deg masse med å strikke denne du også!!

   Slett
  8. ... sandnes alpakka har ca samme strikkefasthet som oppgitt for det dobble garnet i mønsteret... 22/ 10 (på pinne 3,5) Lykke til!!! Håper du blir fornøyd! :-)

   Slett
  9. Hei igjen:) Har ett helt nytt spørsmål til deg jeg:) Jeg ser at du har det slikt innstilt her at man kan svare på kommentarer. Jeg vil også gjerne ha det slik, veldig kjekt. Men nå har jeg prøvd å finne ut hvor, og kan ikke fatte hvor jeg finner den innstillingen, eller hva den heter...kan du hjelpe?

   Slett
  10. Nå har jeg sett litt frem og tilbake her... det ser ut som den funksjonen ligger inne om du velger å ha kommentarene innebygd under innlegg - ikke som forgrunnsvindu eller egen side... prøv det!

   Slett
  11. Takk!! Det funket:)

   Slett
 6. For en super kjekk historie- det er nesten sånn at eg vurderer å sette meg i bilen.. knis..
  Nydelig pen genser- tror eg må sette den også på " vil strikke listen" som bare blir lengre og lengre
  :)

  SvarSlett
 7. Så fin historie. :) Og nydelig plagg!!

  SvarSlett