14. nov. 2013

Tåkelagt strikking

Oi, oi, oi. Jeg gjør meg stadig nye erfaringer, som nå, hvor jeg står midt i tykkeste tåka uten å skjønne det før jeg ser resultatet (også kalt ammetåka):
Ja, du ser det sikkert du også? 2 høyrevotter!! Jeg merka det ikke underveis heller… strikka i vei og leste mønster  - helt til jeg hadde festa tråder, blogga og var klar til å pakke inn… 2 høyrevotter??? Ny vott er strikka (venstre vott, helt sikkert!!!) Så får jeg se om jeg finner et nøste til i noenlunde samme fargetone for å få ferdig par nr 2 også.

Det andre prosjektet er denne toppen til storesøster. Jeg hadde allerede valgt litt tynnere garn enn oppskrifta tilsier slik at det skulle bli en topp som satt fint på denne vinteren (ikke bare alt til å vokse i:))

Vel… Jeg glemte å skifte pinnenr fra 2,5 på ribben i halsen til pinnenr 3 på mønster og bol, det oppdaga jeg etter at bærestykke (med mønster med mye snurring av tråd på baksiden) og 1/3 av bol er strikka. Skal jeg rekke denne opp igjen må det bli tilbake til vrangborda - altså "rykk tilbake til start". Da blir aldri denne toppen fullført tenker jeg…

Så da sitter jeg her da, og strikker topp i str 2 år på pinne nr 2,5, det går sakte det! Gavekasse fyll med ukjent mottaker er ikke akkurat motiverende.
For å oppmuntre meg selv litt har jeg derfor bestilt meg nytt garn!! Både til uglegenseren Reidar og til julekjole til storesøster. På en genser skal armene være like, så det må jo gå bra??


10 kommentarer:

 1. Det skjer i de beste familier. Les: den mest erfarne strikker. To votter til samme hånd er et velkjent fenomen. Det er da det gjelder å ha et velfylt garnlager.
  Lykke til med nytt garn! Og den toppen kan da få en liten pause. Det gjør da ingen ting. Strikking skal være gøy og ikke noe træl.

  Ha en fin novemberkveld! Jeg strikker sokker, enkelt og greit.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. He, he, har gjort akkurat det samme, helt herlig! Lykke til med nye prosjekt, ha en flott kveld hos deg!

  SvarSlett
 3. Huff og huff! Det er jo det verste som kan skje! Kjenner at jeg føler skikkelig med deg i disse strikkefeilene du har gjort :(

  SvarSlett
 4. jeg har strikka mange votter og enda ikkegjort denne tabben - men jeg er livredd hver gang og dobbeltsjekker og dobbelt sjekker ..... må være veldig kjedelig ....
  Ellers lager du jo veldig mye fint også da :-)

  SvarSlett
 5. ja, slik kan det gå for de fleste og de beste:)
  Ikke gøy å oppdage feilen når man er ferdig eller kommet et godt stykke ut i prosjektet, jeg har nok gjort noen skikkelige brølerer jeg også og jeg kan så avgjort ikke legge skylden på ammetåke.
  Lykke til videre, både med vott nr 4 og topp

  SvarSlett
 6. Sånn kan det gå, ammetåke eller ikke. Men det er jo kjekt å ha noe å skylde på ;) God helg!

  SvarSlett
 7. Det er ikke morsomt når slikt skjer. Har selv gjort akkurat samme feien et par ganger, men kan dessverre ikke skylde på ammetåka. Det er nemlig over 20 år siden det var gyldig unnskyldning for min del...
  Ha ei flott og tåkefri helg!

  SvarSlett
 8. Ups! Jaja, snart ferdig med to gaver, da;) gavekassefyll i disse førjulstider imponerer meg, altså;)

  SvarSlett
 9. Huff da! Ja her har ammetåka virkelig slått til skjønner jeg! Men det positive er jo at du snart har tre ferdige gaver, og en vakker dag vil du være veldig glad for akkurat det!☺
  Reidar har jeg også lyst til å strikke, men greier ikke bestemme meg for farger... Gleder meg til å se din☺

  SvarSlett
 10. Hehe, eg ler høgt! Kanskje du sko fått mannen t å tatt litt stikkprøver på strikkingen din, i håp om at de verste tåke-tabbene blir oppdaga i tide ;)

  Joi

  SvarSlett