25. nov. 2013

Ekte s(n)jøvotter

Det snør, det snør, det snør… Mannen bruker mange timer i løpet av vinteren på snøflytting. Og nå med ei lita snøprinsesse som har stått i vinduet og jubla for hvert snøfall - da blir det aketid, trengs det gode votter!

Mannen la selv inn et ønske om nye tova votter. Forrige par har vart i 10 år!! Jeg må innrømme at jeg aldri har strikka det før (er ikke spesielt glad i store pinner) men når han endelig ønsker seg noe er det klart han skal få det!
Jeg gjorde et søk på ravelry og fant disse sjøvottene, gartis mønster. Med det lille mønsterstrikket blir det faktisk hold over håndleddet og votten sitter godt på. Jeg ventet spent mens toving pågikk… men det var ubegrunnet bekymring, god passform på ferdig tova votter :)
Mønster: Ekte sjøvotter
Garn: Sandnes fritidsgarn - 130 g
Pinnenr: 6
Størrelse: Herre


Det er jo noe som heter trivselsvekt, er det noe som heter trivselspinner?? Jeg har fundert litt på det de siste dagene etter strikking på pinnenr 6. Mine trivselspinner ligger nok på pinne 2,5 og 3. Så det var en lettelse når jeg igjen kunne ta opp "små pinnene" etter at bestillingsstrikket var unnagjort!

Førnøyd mottaker = en meter snø flytta fra terrasse og vei til huset, vinn - vinn!


9 kommentarer:

 1. Flotte votter, hehe vi har strikket nesten akkurat like men mine er i rød og hvit og eget mønster :-), Takk for at du deler mønsterlinken skal ta en titt på den. Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 2. Ingenting er som gode varme tova votter når det er snøvær. De er varme og myke og holder fuktighet unna som vanlige votter ikke gjør like godt!
  Disse var flotte og jeg kan godt tenke meg å prøve den oppskriften
  Har samme strikkepinnepreferanser som deg, den størrelsen er best å holde i:)

  SvarSlett
 3. Helt enig - ca pinne 3 er best :) Flotte votter! Strikket dem til brodern for noen år siden, og de er visst det eneste som holder på skikkelig sure vestlandsvinterdager...

  SvarSlett
 4. Grei bestikkelse, ja ;) Min herremann har også slike votter, og hver gang han tar dem på, blir han like overrasket over hvor varme og fine de er! Gøy:)

  SvarSlett
 5. Tovavotter er tingen i vind og kulde. Jeg har funnet fram mine, og de er i daglig bruk. Det er ikke ofte karene ber om noe, så det tar vi som et kompliment. Takk for tips om mønster!

  Ha en fin mandagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 6. Er det ikke gøy når de ønsker seg noe hjemmestrikket??:)
  Så koselig!:)
  Kjempefine votter! Min kjære bruker også tovede votter laget av meg. De har ikke vart i 10 år enda, men det satser vi på at de gjør:)
  Pinne nr 6 er nok ikke akkurat trivselspinne her heller, men nr 3 liker jeg godt.
  Fortsatt fin uke ønskes deg:)

  SvarSlett
 7. Flotte votter til mannen! Tak for tips og link til oppskrift! :-)

  SvarSlett
 8. Ja det var virkelig vinn-vinn. De vottene så gode og varme ut og, ikke minst,perfekte til å flytte snø med! Takk for mønsterlink.

  Jeg trives også best med ganske tynne pinner men må innømme at pinne 2,5 syns jeg er litt i tynneste laget. Pinne 3-4 er favoritten hos meg;-)

  SvarSlett
 9. flotte votter - liker tovavotter jeg og. Må innrømme jeg liker best pinne 3,5 - så da strikker jeg også tovavotter på de (med finullgarn)

  SvarSlett