1. nov. 2013

Et tidkrevende ønske

Men, jeg kan jo bare takke meg selv, når jeg ikke overveier "kostnaden" før jeg sier ja til ønsket. Eller enda verre, strikker først og spør om ønske etterpå!

Altså; storesøster trenger votter. Jeg ser flotte votter strikket i andre blogger, finner garn i lageret og strikker i vei. Brune votter ble strikket en kveld etter at mottakeren hadde lagt seg.

Jeg har stor tro på at brukermedvirkning høyner bruksfrekvensen. Storesøster ble spurt om hva hun ønsker på vottene sine. Når "Ugge pasa" (Ugle pysjamas) har vært høstensfavoritt ble det også første valget til vottene. Ravelry ble scannet for ugle mønster og jeg valgte å bruke dette uglemønsteret (gratis) som egentlig er laga til babyvotter. Finnes forøvrig 8 ulike mønster å velge mellom (sommerfugl, ape, kylling...) Da vottene allerede var strikka ble maskesting løsningen. Det tar tid!!! Spesielt for meg som bare har benytta det et par ganger før...




Ja, ja. Sett i bakspeilet har jeg vel brukt ca 3 ganger så lang tid på maskestingene som på selve vottene. (Hadde jeg bare spurt først og gjort etterpå hadde uglene selvfølgelig blitt strikket inn, og jeg spart en del tid, men gjort er gjort. )

Nevnte jeg at jeg fant ut jeg ville speile vott nr 2, slik at uglene står mot hverandre, og ikke etterhverandre? Det tok enda lenger tid enn den første.

Storesøster har forøvrig bidratt med masse motivasjon! Hun har sjekka hvordan det ligger an med vottene både om morgenen og etter ettermiddagshvil. Når jeg har satt meg ned har hun kommet med dem og bedt om at det syes litt. (Det holdt på å bli bare en uglevott... )

Jeg satte meg mål om å bli ferdig til NRKs strikkekveld, det gikk akkurat.




Mønster: Barnehagevotter
Brodert motiv: Ugler (ravelry link) 
Garn: Mitu (rauma) - 37 g (brun)
litt restegarn i lilla alpakka til maskesting
Pinnenr: 2,5 og 3
Str: 1-2 år 
(la til noen masker da størrelsen er i minste laget, heldigvis, da fikk jeg akkurat plass til uglene! Litt flaks må det være lov å ha.)


Da er jeg klar for en strikkende helaften!!! Med pinner og ikke synål;) 
God kveld og god helg!!


6 kommentarer:

 1. Hehe herlig! Men de blir nok mye brukt! Kjempe flotte ble de :)

  SvarSlett
 2. Åååå så fine! Flotte farger!
  Men jeg misunner deg ikke alle maskestingene....

  Ønsker deg en fin søndag videre!

  SvarSlett
 3. Nydelige votter! Uglene ble jo så søte:)

  SvarSlett
 4. For en tålmodighet! Jeg har så vidt prøvd meg på maskesting og det frister ikke til gjentakelse.
  Vottene ble knallfine og du har sannelig vært god:)

  SvarSlett
 5. Så fine votter!Elsker ugler!Men maskesting er virkelig tidkrevende!Men utrolig morsomt når resultatet blir så bra :) Veldig fine!Har hørt mye godt om disse vottene, så planlegger å strikke slike til snuppa når hun begynner i barnehagen - men det er enda en stund til :P

  SvarSlett