21. nov. 2013

Kjærlighet på pinne - med sukkerspinn!

Hva er vel søtere enn kjærlighet på pinne?? Sukkerspinn?? For meg kan det bli i søteste laget, men brukeren har så absolutt brukermedvirkning. Disse knappene er roooosa på baksiden, så da får det bli lag på lag da…
"Kjærlighet på pinne" er et kjole mønster av Tora Frøseth. Jeg har strikket kjolen i blått tidligere og liker mønsteret veldig godt. I hverdagen blir vester ofte foretrukket, så da valgte jeg å gjøre en vest versjon av denne gangen.

Nå finnes riktig nok mønsteret i vest versjon også, men da for tynnere garn og pinner. For meg som allerede strikker topp på pinnenr 2,5 fordi jeg glemte å bytte pinner, valgte jeg garn og mønster til pinnenr 3,5. Jeg må få ferdigstilt noe for å holde motivasjonen oppe på de litt drygere prosjektene…
Vesten er strikket fra toppen og ned. Jeg tok utgangspunkt i str 24 mnd for kjolen, felte for ermer etter mønster, men droppa shaping av underarmen. Det ble lettvint å velge Samsøe metoden med å legge opp 10 nye masker under ermet og strikket videre uten felling.

Knappehullene er strikka inn underveis ved å legge til 6 masker (tilsvarende motsatt side) på høyre fremstykke, da blir også mønsteret likt på begge sider. Jeg fortsatte å strikke de 6 m i begynnelsen av begge pinnene rett og avslutta med 3 riller på pinnenr 3 etter passende lengde målt på modellen.
Garnet er et nytt bekjentskap for meg. Jeg er blitt veldig glad i ull/bomull blandinger. Holst garn har salg på noen farger av sitt garn av denne typen, jeg bestillte noen nøgler for å få prøvd det. (Når garnet er på salg får en en del nøgler til under 200 lappen ;) )
Mønster: Vest med utgangspunkt i "Kjærlighet på pinne" av Tora Frøseth
Garn: Coast fra Holst garn holdt dobbelt - 103 g
Pinnenr: 3 og 3,5
Str: 2 år +
Knapper 4 stk


9 kommentarer:

 1. Kjempesøt! Ja, det kan bli i søteste laget innimellom, men denne synes jeg kledde alt det rååååsa. Vester er jo bare helt supert på små aktive prinsesser☺

  SvarSlett
 2. Nydelig mønster :) Hilsen Fjellgeitbundingen.blogg.no

  SvarSlett
 3. Den var kjempeflott! Ha en herlig helg hos deg!

  SvarSlett
 4. Denne vesten er skikkelig søt.
  Ønsker deg ei fin helg.

  SvarSlett
 5. Kjempesøt, ja eller sukkersøt, vest! Så imponerende at du endret mønsteret og den ser jo ut til å passe perfekt:-) Jeg har strikket både hjertekjolen og hjertevesten etter Tora Frøseth sine mønstre. Vesten ble det helt merkelig passform på - veldig vid og kort - men det var nok min egen feil som ikke sjekket strikkefastheten.

  Ha en finfin helg:-)

  SvarSlett
 6. Så lurt å lage vest av en favoritt kjole :) Kjempe fin ble den, og slike små jenter skal være litt sukkersøte ;)

  SvarSlett
 7. Kjempesøt:) hjerter, rosa og skikkelig jentete - det må til i blant! God helg!

  SvarSlett
 8. For en nydelig vest! Passer perfekt til søte jenter:)

  SvarSlett
 9. Ja, de her prinsessene vet å kle seg pent. For en herlig vest det ble og knappene var jo bare prikken over i en.

  SvarSlett