12. nov. 2011

Smetteskjerf - og tran


Nå er det jo sånn at alle spebarn skal introduseres for tran tidlig... i følge helsesøster vil en ved sakte introduksjon etterhvert få barnet til å like(?!) det. Nå vet jeg at det for mange fungerer sånn... men ikke for lille prinsessa vår! Hun gikk med på å smake når det var smaksprøve på fingeren, men da det ble nærmere ml mengde klarte hun å fange den fra bak mot svelget og slynge den ut igjen samtidig som hun brukte stemmen på max volum til lenge etter at seansen var over... og tran er jo ikke lett å få av klær heller... så utstyrt med fangstredskaper fanget vi de edledråper for å unngå lukt i klær og håndklær - trodde vi... Hun hadde nemlig svelgt noen dråper, som lenge etterpå kom i retur da vi var på vei ut dørene, rett i smetteskjerfet!!! Da er det ikke så mye annet å gjøre enn å strikke nytt... og ett til i reserve:-) (tranen er byttet ut med d-vit dråper så det vil ikke bli nye uhell av akkuratt dette slaget...)

Smetteskjerf finnes det oppskrift på i nesten alle babyhefter. Mitt er nok en blandingsmodell etter å ha strikket titalls av disse gjennom årene... Jeg bruker 2 nøster babyull på 3 skjerf, strikket på pinnenr 2,5:-)

7 kommentarer:

 1. så mye fint du lager:)Takk for kommentar i bloggen min! Antisklien jeg har brukt på de små Kitty-tøflene er kjøpt på en garnbutikk på Voss, men er av merket Regia. Panduro har også en pop-up tekstilmaling på små flasker som kan brukes.

  SvarSlett
 2. Må bare fortelle fra litt under 18 år tilbake. Æ introduserte tran for liten Isak som reagerte litt som di tøtta. Endte med at han fikk det i halsen og gurgla tran i flere tima etterpå. Æ va sikker på at han hadde fått det i lungan og va redd kjempelenge. Huff og huff! Men han vente sæ til det, så tranen gikk ned etterhvert. :-)

  SvarSlett
 3. Takk for tipset... Skal se hva jeg får trikset til på jakken ;)
  Så utrolig mye fint du strikker.. Inspirerende!

  SvarSlett
 4. Takk for besøk på bloggen! Masse fint du lager! Min sønn er 18, men den gang da likte han faktisk tran, eller så likte han det fordi etterpå fikk han sans sol :-)

  SvarSlett
 5. Hihi, her safer jeg med D-dråper for ikke å ødelegge alt av klær ;)

  SvarSlett
 6. Jeg forstår den reaksjonen. Tran smaker da ikke godt. :O)

  Jeg lærte pjoning av ei venninne. Kan du hekle fastmasker, kan du pjone.

  SvarSlett
 7. Rubia: Pjoning er kjedemasker ;)

  SvarSlett