7. nov. 2011

Åttetallshals


For ei ukes tid siden fikk jeg spørsmål her i bloggen om jeg hadde oppskrift på åttetallshals... Jeg foreslo å strikke en i patentstrikk. Da lillesøster kom på besøk denne helga hadde hun ordna seg med lue og votter, men mangla hals! Lillesøsters ønske var at den ikke måtte være veldig stor... I garnlageret fant jeg garn som var samme farge som lua og vottene, så da var det bare å hive seg rundt for å bli ferdig før hjemreise søndag formiddag! Trådene ble festa og halsen sydd sammen etter frokost søndag:-)


Mønster: Helpatent
Garn: Inca Alpakka, Rauma ullvarefabrikk - 50 g
Pinnenr: 5

Helpatentstrikk: Legg opp antall masker for ønsket bredde, jeg la opp 26. Masketallet må være delelig med 2.
1.pinne: strikk 1 r *1 kast, ta neste maske løst av som om du skulle strikke den vrangt, 1 r* gjenta fra * til * og avslutt med 1 r.
2.pinne: strikk 1 r *1 kast, ta neste maske løs av som om du skulle strikke den vrangt, strikk dobbeltmasken (kastet og den løse masken fra forrige pinne) rett* gjenta fra *til * og avslutt med 1 r.
Fortsett kun med 2.pinne  til ønsket lengde på arbeidet.

4 kommentarer:

 1. Ah! Patentstrikk burde jeg trent mer på, det sitter ikke i fingrene ennå, selv om jeg stadig tenker at jeg skal trene litt mer, det er jo så deilig og varmt resultat med masse luft i !

  SvarSlett
 2. Super ble den! Kan godt forstå mottakeren ble strålende fornøyd!!! :)

  Kanskje jeg må prøve meg på denne også... hmmm... :)

  SvarSlett
 3. I går gikk mitt av pinnene, så nå er det bare monteringen igjen! :)

  SvarSlett
 4. Så flott! Det gikk jo radig:-) Håper du blir godt fornøyd!!!

  SvarSlett