9. nov. 2011

Babyjakke i vendestrikk

Noen modeller må bare prøvestrikkes! Dette er en sånn... måtte bare prøve vendestrikk. Jakken er enkel å strikke i rettstrikk og får de ulike stripene ved å strikke korte og lengre pinner i samme rekkefølge:-) Jakken strikkes fra framstykket over arm, rygg og arm igjen før siste fremstykket. Underarmene syes sammen til slutt. Jeg hadde en del rester av dale baby ull som ble brukt til det lyse - da ble det flere tråder å feste også...!! Men når jeg er ferdig er det glemt:-) Lilla fant jeg i restekassen av utgåtte fargepartier... altså rimelig prøvestrikk!


Oppskriften er fra Sandnes heftet "det første året". I originaloppskriften er det kun en knytting øverst i halsen. Jeg hadde lyst på litt gjenknapping og valgte derfor å hekle fastmasker rundt kanten, og lage hemper av luftmasker til knapper på bærestykket. Skulle tro at knappevalg til prøvestrikk var en enkel sak... men nei... det ble 3 turer til knappebutikker før jeg var fornøyd:-)


 Mønster: Fra Sandnes heftet "det første året"
Garn: Dale babyull og Lanett fra Sandnes
Pinnenr: 2,5 og 3

6 kommentarer:

 1. Nydeleg jakke og flotte fargar! Eg har tenkt eg skulle strikke ein slik ein eg og, men eg har ikkje kome så langt enno. ;) Det er jo så mykje som fristar der ute. ;) Ein koseleg blogg du har! Ønskjer deg ei fortsatt fin veke og ei fin helg.

  SvarSlett
 2. Har lagt meg til som følgar, og så skal eg legge deg til i blogglista mi i løpet av helga. ;) Her vil eg følge med vidare.

  SvarSlett
 3. Så søt denne jakka ble! Jeg har strikka luer i denne "teknikken", og de ble så gode i passformen. Jakka ser også veldig behagelig ut.

  SvarSlett
 4. Knallsøt jakke og mye annet flott du har strikket også. God helg!

  SvarSlett
 5. Åh, denne var supersøt! Passer godt til både smale og litt mindre smale babyer...hihi ;) Nydelige farger (hilsen mammaen til en lilla-elsker prinsesse ;)

  SvarSlett
 6. Denne er så fin! Selv om jeg aldri har strikket den selv, er det en av mine favorittjakker:)

  SvarSlett