20. apr. 2014

Barselgave pakket og klar!

Dette er vel ganske så ulikt meg, å ha barselgaven pakket og klar før babyen er født. Ikke har jeg strikket nyfødt størrelse heller… Den eneste forklaringen jeg kan komme på, er at når jeg så dette mønsteret i dalegarn sitt baby hefte brant den seg fast i minnet. Ingen typisk guttejakke for min del, så den måtte få seg en liten snuppemottaker. Det mangler jo ikke på gravide rundt oss, men de skal alle ha gutter! Uten om en, som blir mottaker av denne lekre saken av en jakke.
Vi er i april, jakken er strikket i 6-9 mnd, så den er tiltenkt høstbruk. Modellen er strikket i lille lerke (ull/bomulls garn), men nordnorsk høst krever ull, så denne er strikket i babyull.

Underveis kom jeg også litt i stuss på om det er særlig praktisk med høstjakke som kun kneppes øverst? Jeg har derfor gitt mammaen en liten valgmulighet. Jakken har etterpåhekla knappehemper, og jeg har laget den ferdig i orginal utgave, men kjøpt 3 ekstra knapper, slik at om hun ønsker lager jeg gjerne nye og litt annerledes plasserte hemper.

Mønsteret syntes jeg var nydelig før jeg begynte. Jeg la opp uten å ha lest igjennom det i forkant… ups! Der var det mange ulike diagram. Vel, jeg hadde jo bestemt meg for at det var denne jakke jeg skulle strikke, så det var bare å jobbe på. Der ble jeg lurt! Det gikk overraskende fort å komme inn i mønsteret, både for bol, armer og bærestykke. Så bra gikk det at jeg har fundert på å forstørre det litt og strikke en til storesøster her også?? 
Mange flotte detaljer i struktuen, se bare på ryggstykket, hvordan mønsteret møtes midt bak. Armene har ulik vinkling på sin struktur for å møte bolen fra speilvendt vinkling. Liker, liker, liker!!! Og, flettene i raglanen og stolpene speiles også. 

Å velge knapper til en jakke med så mye mønster, var ikke gjort på et øyeblikk. Fargen i garnet viste seg å være i en farge som knapper ikke matcher så lett. Jeg endte tilslutt på disse som går ton i ton, men er litt mørkere, samt at skinnet i dem reflekterer jakkefargen på en fin måte.Garn: Babyull fra Dale - 111g
Pinnenr: 2,5 og 3
Str: 6-9 mnd
Knapper: 3 (6) stk


16 kommentarer:

 1. Nydelig fin babyjakke. ;-)

  SvarSlett
 2. Nydelig jakke! Også så snilt og praktisk du har ordnet det med knappene :)

  SvarSlett
 3. Nydelig arbeid! Heldige babyen som får denne flotte jakka!

  SvarSlett
 4. Så kjekt å se ett nytt og fint mønster :-)

  SvarSlett
 5. Utrolig lekker. Tror det der er den tøffeste og fineste babyjakken jeg har sett noen gang. For en utrolig flott gave.

  SvarSlett
 6. Nydelig jakke! Og hadde ikke hatt noen betenkeligheter med å kle opp en gutt i den heller.

  SvarSlett
 7. Det er en nydelig jakke, den må bli godt likt :) Påskeklem fra Beth

  SvarSlett
 8. Kjempefin! Morsomt med alle de forskjellige mønstrene, og jeg synes så absolutt du har funnet knapper som passer! Knallfin barselgave:)

  SvarSlett
 9. Så fin den var! Fiffige detaljer i et mønster er helt knall, så artig å strikke! Jeg har tenkt litt på barselgave i det siste og har også kommet til den konklusjonen at det er bedre å strikke noe som passer for høsten. Da kan jeg faktisk også få nytte av garnlageret mitt, og det er jo ikke dumt det heller ;)

  SvarSlett
 10. Flott mønster og fin jakke :) Små babyer har jo ofte ullbukser med høyt liv, så jeg har i grunnen syntes det har vært helt greit med jakker som ikke knappes helt ned.

  SvarSlett
 11. Rett og slett ei vakker jakke. Den må vel bli veldig godt mottatt. Og så deilig å være på forskudd med slike gaver. Jeg har lett for å være ute i siste liten!

  SvarSlett
 12. Så fin jakke. Heldige de som får den.

  SvarSlett
 13. Så skjønn! Kjempefint mønster:-)

  SvarSlett
 14. Aldeles nydelig! Så fin strukturstrikk!

  SvarSlett
 15. Så nydelig! Denne har jeg helt oversett - utrolig nok:)

  SvarSlett
 16. Jepp, den ble akkurat så nydelig som "planlagt" :):)

  Joi

  SvarSlett