17. mar. 2014

Smug titt på sommer jakken!

Vi har sol og nysnø ute, vi velger å holde fast på den varmende gode solen, når det sniker seg inn en liten vår følelse og sommer tanke.

Solbrillene brukes flittig. Og hva som faktisk er SOMMER lurer 2,5 åringen veldig på??? Vi ser på korte bukser, lette bluser og kjoler. Mammaen forklarer at det skal vi bruke når det er sommer.
Så var det denne jakken da. Den må jo brukes med en gang! Vi henta frem en sommerkjole for anledningen. Når den først har komt på er det ikke mulig å forhandle den av igjen. Så i dag smug kjenner vi på sommerfølelsen med sol, kort ermet kjole og sommerjakke til svale dager og kvelder.

Oppskriften fra Sandnes garn sitt alpakka silke baby hefte 1310, modell 08 er så fin. Og den fins i str 3 år! Flott skinn i garnet som gir det lille ekstra til jakken. Modellen er lang og smal, slik at den blir passe ettersittende.
For at knappene skulle treffe annen hver av de rettstrikka feltene lagde jeg et knappehull ekstra. Så totalt 8 perleknapper på jakka her.

Vi gleder oss (både strikker og modell) til å bruke denne jakka fremover. Jeg har iallefall to hvite strikkejakker med perleknapper selv, og de er favoritter! Aner vi en ny liten Storesøster favoritt???
Mønster: Modell 08 i heftet 1310, Sandnes garn
Garn: Alpakka silke fra Sandnes, 141 g
Pinnenr: 2,5 og 3
Str: 3 år
Knapper: 8 stk

12 kommentarer:

 1. Dette var en nydelig sommerjakke!

  SvarSlett
 2. Så fin! Likte så godt den stripeeffekten :)

  SvarSlett
 3. Så nydelig jakke! Veldig delikat og lekker!

  SvarSlett
 4. Denne jakken var kjempfin! Må noteres ned :)

  SvarSlett
 5. Det var en flott jakke du har strikket til herlig lita prinsesse! Ha en fin vår uke!

  SvarSlett
 6. Lekker jakke til prinsessa! Slike små liker å pynte seg med kjole, og innomhus er det gjerne varmt nok.

  Ønsker deg en fin mandagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 7. Så fin og deilig sommerjakke. :)

  SvarSlett
 8. Så deilig med en klassisk jakke, det forlenger bruken av sommerkjolene når man kan ha en liten jakke over. (Her forhandler vi om sommerkjolene daglig, med ulltrøye under går det meste an...)

  SvarSlett
 9. Så skjønn jakke! Likte godt strukturen med glattstrikk og rillestrikk:-) Kan tenke meg den blir helt herlig som sommerjakke i den myke blandingen av alpakka og silke:-)

  SvarSlett
 10. En fin jakke som passer til alt, hilsen Beth

  SvarSlett
 11. Så fin jakke!
  Så deilig å kjenne litt på sommerfølelsen. Sommerkjole og en lett strikkejakke er jo det beste å ha på seg. Nydelig skinn i garnet. Sto med ett nøste i hånda i garnbutikken her en dag, tror jeg må tilbake å hente det....det var i en nydelig mint farge♥

  SvarSlett
 12. Rålekker! Tipper den blir mye brukt i sommer, ja :) enkelt og flott med rillene underveis!

  SvarSlett