20. sep. 2013

Sløyfe-Genser-Eksperiment

Det har vært en del sløyfer å spore på gensere og kjoler i motebildet i høst. Dette samtidig som snuppa her jobber veldig med fargene... Så da har vi eksperimentert med en genser med sløyfer i forskjellige farger:
Jeg jobber veldig med det å få til et uorganisert kaos. Det ville vært typisk meg å sette sløyfene i rekke/system, men nå jobber jeg med at det skal se litt tilfeldig ut. Sløyfene er ikke festet skikkelig i tilfelle jeg ikke klare å leve med kaoset...

Men mottakeren har hoppa rundt mammaen hele formiddagene for å se at det blir ferdig. Øver på fargene og treffer - tja - halvparten av gangene. Genseren kom FORT på og gav stor uttelling i løp, hopp og dans! Fantastisk gøy for mammaen også!!
Genseren er strikka fra toppen og ned, med raglan i riller. Riller i hals, ermer og bol, da sløyfene også er strikket i rillestrikk. Størrelse - etter mål fra mottaker - 2/3 år. 

Jeg har ikke strikket rilleraglan på rettstrikket genser før, så det ble litt prøving og feiling før den ble jevn og pen. Godt fornøyd med at jeg tok bryet med å rekke opp igjen de første 10 omgangene...
Sløyfene er strikka av diverse garnrester i babyull. 15 masker på pinnenr 2,5 - 8 riller på hver. Fargevalg for læringens del denne gangen. En pedagogisk genser med andre ord:)
Ser vi et lite snev av 5 sekunders modellnykker??
Mønster: Strikket fra toppen og ned med riller i hals, ermer og bol samt raglan i riller.
Garn: Duo, 193 g (noen meter rester i hver farge til sløyfene)
Pinnenr: 3 og 3,5
Str: 2/3 år


God og kreativ strikkehelg!!!

(Jeg jobber iherdig med en UFO-landing jeg håper å komme i mål med...)


10 kommentarer:

 1. Dette kan en pedagog like hehe helt herlig!

  SvarSlett
 2. Så morsom! Artig å ha noe som ikke alle andre har. Liker kreativt kaos jeg også.

  SvarSlett
 3. Artig!

  Ps, jeg får opp virusadvarsel fra knittingschooldropout når jeg skal inn på siden din, mulig du bør fjerne den fra linklista di. Bare som et tips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! og takk for tipset, jeg fjerna den med en gang fra linklista, håper virusadvarselen også forsvinner med det... (Har aldri fått den opp selv)

   Slett
  2. Det ser ut til å være ok nå, får ikke noe varsel nå.

   Slett
  3. Flott! Takk for sjekk og tilbakemelding:)

   Slett
 4. Ensfarget og samtidig fargerik, jeg liker den! :)

  SvarSlett
 5. Åh, det der ble morsomt! Kjempegod ide, genseren ble jo kjempefin og fargerik med alle sløyfene.

  SvarSlett