24. des. 2012

Julefred...

... herlige julefred! Hva strikking angår ble kjolen til lillesnuppa ferdig i goood tid; dvs ettermiddagen lillejulaften, så det ble trådfesting, vask og flat tørk over natten!

Jeg var utrolig godt fornøyd med innsatsen, tross forsinkelser underveis av mangfoldig art. Hver gang jeg passerte peisen, ja for kjolen måtte jo hurtigtørkes, på stativ plassert så nær peisen som mulig når en har barnesikring rundt... Det slo meg ikke før den skulle taes på på vei til kirka (måtte vente til frokost og lunsj var inntatt for å være sikker på at det ikke ble noen tilfeldige ekstra merkinger) jeg hadde jo aldri prøvd den på??!! Oppskriften er raus i størrelsene, den midterste størrelsen jeg har strikka skal passe fra 6 mnd til 4 år. Først som kjole, deretter som tunika - jeg hadde absolutt tenkt å ha kjole til jul! Det er dessuten flere valgmuligheter underveis... 3 vidder en kan velge mellom og ekstra lengde om en vil? Mønsteret ble lest halv hjerta på iphone på reise, så det er i tillegg ufrivillige endringer, dog usynlige om du ikke har strikka denne selv. Nevnte jeg smaleste versjon, med egen komponert lengde fordi jeg glemte noen rader underveis?? Ikke det nei...
Sløyfebånd ble tredd i en fart - og er knytta utallige ganger i løpet av dagen... Tre sekunds pustepause i det kjolen ble tatt over hodet på dattera... satt som ett skudd! Super kjolelengde og passe vidde i skjørtet etter min smak, puster lettet ut og løper mot bilen...

Kjolen er strikket etter mønsteret Bloom, med ufrivillige (les dårlig lesing av mønster) justeringer underveis. Overdelen sitter så fint, og ett stort pluss for den fine formingen av ermefellingen! Blonde borden læres raskt utenat og hullrader tilslutt kunne strikkes i bilen på vei til siste julehandling... Bloom er et velskrevet mønster som er lett å følge. Jeg har allerede en ny liten mottaker i tankene, ja selv om det ble i siste liten strikk før jul gav denne mersmak!!
...og garn valg?? Jeg ville gjerne strikke i en ull/bomull blanding, siden mønsteret menes å gi en modell til bruk over en lengre periode er det med denne garn typen også en fin vår/ sommer kreasjon. Dale har så absolutt den kjekkeste fargepaletten, men hva gjør man ikke når man bare rekker innom en strikke butikk før flyet går, som har ett alternativ i ønskede kategori?? Da blir det Duo fra Sandnes garn... Jeg ble utrolig nok (garnet delte deg en del underveis...) fornøyd med fallet i kjolen tilslutt. Så da får nok Duo sjansen igjen om det er en farge som kunne passe???
Garn: Duo, 166 g
Pinnenr: 3,5 og 4
Sløyfebånd: En god meter
Str: 6 mnd - 4 år (se valg over)
Nå er den Hellige timen
Vi står i stjerne skinn
og hører klokkene kime
Nå ringes Julen inn

Englene synger høyt i kor
synger om fred på vår jord
Verden var aldri helt forlatt
en stjerne skinner i natt...

Med de strofene ønsker jeg alle mine bloggvenner en riktig God Jul og en fredfull julehøytid!!!

Vennlig hilsen tantemaraj


6 kommentarer:

 1. Fantastisk flott julekjole med eit nydeleg holmønster. Ha ei fortsatt riktig god jul.

  SvarSlett
 2. Kjempe nydelig julekjole, satt som et skudd :) Ha en fortsatt god jul :)

  SvarSlett
 3. Riktig god jul til deg også!
  Kjolen var nydelig!!

  SvarSlett
 4. Gledelig jule
  Og kjolen satt jo som et skudd. Fikk lyst til å strikke en selv :-)

  SvarSlett
 5. Superfin, ble den. Godt jobba!

  SvarSlett
 6. Vel, jeg var vel aldri i tvil om at du skulle komme i mål ;) Gratulerer! Godt jobbet!!!! :)

  Nydelig ble den! En skikkelig julerød julekjole :)
  Og ser ut som den sitter veldig fint på lillemor!

  Håper dere får en fin dag i nord!

  klem fra Joi

  SvarSlett