5. nov. 2012

Nistrikk på Tangled River

Vi har hatt fantastisk besøk av min minste søster i helga! Lørdag ettermiddag scanna vi Ravelry for artige lue oppskrifter. Søsteren hadde fått seg ny vinter jakke og ville gjerne ha en burgunder rød lue. Burgunder rød i rette farge fant vi på lageret i en wm hespe. Oppskriften vi landa på var Tangled River. Masse vrangmasker - men når rettmaskene strikkes vridd foran og bak andre vridd rette masker går de vrange absolutt raskest!! 

Jeg fikk en liten forsmak av nistrikk før jul... la opp lørdag kveld og strikka kun når snuppa var i seng lørdag og søndag kveld... Avslutta 02 natt til mandag. Avreise fra oss 0530. Så derfor noen bilder tatt i bilen før take off!! En artig lue å strikke - anbefales:)
Fargen ser gangske lilla ut på bildene, men er egentlig en mørk burgunder versjon. Oppskriften benytter alternate cable cast-on, jeg fant en youtube video her som viser teknikken godt. Kanten ble mer tøyelig og lua svinger seg ikke innover - det ser ut som en tvinna tråd! (se under)
Garn: wm twin holdt dobbel
Pinnenr: 3,5 og 4
Str: Voksen (største i oppskriften)


6 kommentarer:

 1. Det ble en skikkelig fin lue.

  SvarSlett
 2. Smart oppleggskant! Den må eg sjå nærmare på! Ellers kjenner eg til det der med "ni-strikk". Jammen har du vert flittig som kun har brukt to kvelder- fin lue! Det er jo nesten håpløst å få fram fargen på strikketøyet midt på natta :)

  SvarSlett
 3. Mønsteret ser kjempefint ut, takk for tipset :-)

  SvarSlett
 4. nydelig farge du har valgt ;) Flott var det.

  SvarSlett
 5. Knallfin!!!! Tenker det var ei som var strålende fornøyd ja!!! :):):) Du svinger jammen pinnene i en fart! :)

  klem


  Joi

  SvarSlett
 6. Her går det unna :) Veldig fin lue!

  SvarSlett