2. okt. 2013

Double Rib lue - Perfekt!

Plutselig satte høsten inn, som i vind regn og lave grader. Lue garderoben måtte oppdateres, men det var blitt litt skjøvet på til fordel for nye og artige oppskrifter som dukket opp både her og der...

Og hva trenger lua til en 2-åring? Vi hadde lue uten knyting, men når det stort sett er aktiviteter knyttet til uteturer forsvant denne raskt over ørene. Da må vi ha ei lue som knytes, med god varme over ørene og ikke klør så mye at det blir daglige protester.

Jeg så en lue på en blogg rundt jul i fjor... hvor ble det av den?? Jo, der var den kommet på ravelry, som gratis oppskrift fra Torunn Espe med bloggen Ribbestrikk og mer. (Oppskriften finnes også i bloggen hennes om du ikke er bruker av Ravelry) Perfekt!!
Hals og votter i denne fargen ble strikka i vinter, så dette ble supplement til utesettet. 

Denne dama har sans for detaljer i sitt design - øreklaffene strikkes ved å plukke opp masker i overkant av ribben, og strikkes i "omvendt ribb" slik at det legger seg estetisk pent når klaffene kommer på innsida av ribben og knytes. 
Og fellingen av flettene blir veldig pen! 

Lua er i mønsteret strikket i to utgaver, en med falske fletter og en med striper. Underveis klarte jeg ikke helt å se for meg slutt resultatet ved felling og øreflapper, men ved å følge oppskriften akkurat som det stod (uten å tenke for mye...) ble resultatet akkurat som det skulle. 
Garn: Drops merino extra fine -75 g
Pinnenr: 2,5 og 3
Str: 2 år
(Denne størrelsen er midt mellom de to i oppskriften, prøvde ribben underveis slik at den skulle sitte bra på snuppa her... så da kan jeg strikke en str større til våren)


8 kommentarer:

 1. Det var ei kjempeflott lue! Happy Knitting!

  SvarSlett
 2. Lua ble kjempefin med de falske flettene! At den sitter godt på hodet er også et pluss. Smart med øreklaffer under ribben. Kløfritt garn er et must for alle og spesielt for slike småtroll.
  Tenker dette blir en fulltreffer utover høsten.

  Klem

  SvarSlett
 3. Juhu! Så fin, og fint at oppskriften oppførte seg pent. :)

  SvarSlett
 4. Det var en flott lue og veldig praktisk utført! Takk for link til oppskriften :-)

  SvarSlett
 5. Knallfin lue!! Og med disse øre-ungene her, likte jeg veldig godt at det ble dobbelt over ørene! :)

  Johanna

  SvarSlett
 6. Fin passform, og praktisk og pent i samme slengen er alltid et pluss:)

  SvarSlett