9. des. 2014

Juleforberedelser


Jeg koser meg med juleforberedelser! Nå også i heklet form. Mest i heklet form. Sandnes garn har laget et flott julehefte, i tillegg til årlige julehefter, årgangsbøker og blogger. Takk for all herlig inspirasjon!

Disse trærne er fra Sandnes heftet. Alpakkaen hadde finest fargepalett, så da ble det i alpakka. Heklingen gir ulike uttrykk etter hvordan en hekler i masken. Her er det heklet i bakerste maskeledd.

De  hvite kurvene er strikket med vende strikk hvor hele, innkludert hanken strikkes i ett stykke og maskes sammen med oppleggskanten tilslutt. To tråder å feste, ingen søm! (egen mekka oppskrift, så derfor ingen link)

Heklede stjerner skal i år bli toppen av juletreet. Blir spennende å se hvordan den blir på, får jeg den til å stå? (det meste kan ordnes med vatt... ) Oppskrift i juleheftet, link over.
Helede hjerter, oppskrift finnes lett tilgjengelig på nett ved å søke på hekla hjerte og hos garnstudio. Her har jeg laget hjertene i lenke, og lagt dem sammen med kongler. 


  


Det pyntes generelt mye med kongler her i huset. Da jeg så disse hekla konglene på instagram måtte jeg bare prøve! Gøy å teste nye oppskrifter. Endelig begynner hekleoppskriftene å være litt mer forståelige... Oppskriften finner du på engelsk og dansk hos yarnfreak.
Hjerter, hjerter, hjerter! Jeg er sååååå glad i hjerter at det ble hjertekurv som skal få erstatte julesokk julaften morgen. Nok et fint mønster fra Sandnes!
Enda mer ullen jul på krok og pinner! De fleste prosjektene er raske, slik at en rekker flere på noen timers kos. Julekos!!

Fortsatt god adventstid!!