27. sep. 2014

Flyvevest!

Høsttid er vest-strikke-tid hos meg. Storesøster har fått seg en "fly with me vest" etter oppskrift fra paelas.

Vesten er nydelig enkel, med "vinger" over skuldrene. Siden snøen allerede har vært på besøk i hagen, har vi høy bruksfaktor på denne fremover!

Endelig fikk jeg brukt noe av det vellagra alpakka garnet, classic alpakka fra drops. Passa supert i strikkefasthet og varmer som bare det. (Jeg visste at det kom til nytte en dag... )
Jeg har allerede fått klager på brukervennlighet hva gjelder snor plassering. Den havner litt langt opp i halsen for storesøsters del, altså må flyttes om jeg ønsker at hun skal bruke den... skal bli!
Strikkefakta: "Fly with me vest" av Siri Hoftun/ paelas, strikket i str 3-4 år på pinnenr 4. Totalt garnforbruk - 184 g classic alpakka. 


12. sep. 2014

Plutselig tilbake - nå med kragetopp!

Det ble en lenger bloggpause på meg grunnet flytting! I over 3 mnd har vi bodd i esker og kofferter... nå begynner mye å komme i orden igjen, så jeg børster støvet av bloggen og gleder meg til å surfe rundt her inne!!

Det har blitt strikket masse selv om det ikke er blogget noe, så jeg skal se om jeg ikke får fotografert nykomlinger før det blir altfor høstmørkt.

Dagens fotosession var under fredagskaffen med storesøster. Hun har fått seg kragetopp fra paelas og er meget godt fornøyd med den. Lipglossen var selvfølgelig med og ble etterfyllt ved behov!

Paleas jentene har forøvrig flere flotte oppskrifter, "fly with me vesten" er på pinnene nå.

Jeg har strikket kragetoppen i Drops merino extra fine, 179 g gikk med til denne. Som hos så mange andre strikkere om dagen er krage-plagg en strikkefavoritt. Gøy å strikke, nydelige på!
Kragen går rundt hele toppen. En knapp i nakken sikrer at den lett går over hodet.

Denne ble strikket på stranden i sommer, drops merinoen er fin sånn, svetter lite i hendene sammenlignet med den rene ulla for meg. En rett, en rett, en rett og masse deilig sol!!